Home Kuriozitet Arabi Saudite : Gruaja keniane ndan përvojën e ‘skllavërisë së ditëve moderne’ në TikTok

Arabi Saudite : Gruaja keniane ndan përvojën e ‘skllavërisë së ditëve moderne’ në TikTok

by E Ll

Në TikTok, ka shumë video të punëtorëve vendas të huaj që flasin për jetën e tyre të përditshme në Arabinë Saudite. ” Shumë punëtorë vendas postojnë video për vuajtjet që pësojnë në Arabinë Saudite. Unë i thashë vetes: Po sikur të dal me disa video që mund t’i motivojnë ata, t’i bëjë ata të ndihen sikur nuk janë të vetëm në situata të tilla,” shpjegoi Dama.

E reja përdor gjuhën e TikTok – video të shkurtra dhe redaktim dinamik – për të rrëfyer dhe denoncuar ditët e pafundme të punës, fyerjet dhe sistemin “kafala”, ku punëtorët shtëpiak duhet t’i dorëzojnë të gjitha dokumentet e tyre të identitetit punëdhënësit të tyre, gjë që i pengon ata nga ikja.

“Unë kam parë njerëz të çmendur. Padyshim për shkak të asaj që po kalojnë këtu. Edhe nëse jeni të fortë mendërisht, dikush që vjen këtu mund të çmendet,” tha Dama.

Komentet e shumta mund të kishin sjellë  telashe serioze me punëdhënësit e saj, por nuk është kështu, thotë Dama, e cila gjithashtu shpreson që punëdhënësit e tjerë të shohin TikToks -in e saj dhe të kuptojnë vështirësitë që përjetojnë punëtorët e tyre.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!