Home News Afganistan : Nëna e dëshpëruar detyrohet të shesë fëmijën binjak në mënyrë që të shpëtojë tjetrin

Afganistan : Nëna e dëshpëruar detyrohet të shesë fëmijën binjak në mënyrë që të shpëtojë tjetrin

by E Ll

Një nënë afgane u detyrua të shiste fëmijën e saj katër muajsh në mënyrë që të mund të shpëtonte binjakun e tyre.

Nëna e dëshpëruar, e quajtur Bibi për të mbrojtur identitetin e saj, ia shiti fëmijën një çifti pa fëmijë, i cili pagoi 104 dollarë pasi kriza e ushqimit në Afganistan u bë e rëndë.

Vendi i shkatërruar nga lufta po përballet me zinë e tij më të keqe në histori me një numër në rritje familjesh të detyruara të marrin vendime të dëshpëruara dhe që ndryshojnë jetën për të mbijetuar.

Në fillim të këtij viti thatësira gjymtuese bëri që Bibi dhe burri i saj të braktisnin fermën e tyre dhe të iknin në një qytet aty pranë.

Babai dhe djali i madh që punonin kishin punuar që atëherë si punëtorë derisa talibanët i morën përsipër dhe i lanë pa punë.

Katër muaj më parë Bibi solli në jetë binjakë – një djalë dhe një vajzë.

Por me dy shtesat në familjen tashmë të madhe me gjashtë fëmijë, Bibi dhe bashkëshorti i saj e dinin se duhej të bënin një zgjedhje të vështirë.

Në një kthesë tragjike të ngjarjeve, Bibi dhe bashkëshorti i saj menduan se nuk kishin zgjidhje tjetër veçse të hiqnin dorë nga një nga binjakët që të mund të ushqenin pjesën tjetër të familjes së tyre.

Duke folur për bamirësinë ndërkombëtare Save the Children, Bibi tha: “Ne nuk kemi asgjë, kështu që si mund të kujdesem për ta [të dy]?

“Vuaja nga nevoja për t’i ndarë. Ishte një [vendim] shumë i vështirë, më shumë nga sa mund ta imagjinonit. Ishte veçanërisht e vështirë të jepje fëmijën për shkak të varfërisë.”

Bibi tha se një çift pa fëmijë iu afrua familjes dhe i ofruan 104 dollarë për të marrë djalin e tyre të porsalindur.

Në fillim, ajo refuzoi, por pas disa ditësh që e pa djalin e saj të uritur, ajo vendosi se dhënia e tij ishte më e mira për të.

“Ishte e vështirë,” tha ajo.

“Më e vështirë nga sa mund ta imagjinoni. E dhashë fëmijën tim për shkak të varfërisë… Nuk isha në gjendje të kujdesesha për të dhe nuk mund të përballoja asgjë.”

Sipas Save the Children, më shumë se 97 për qind e afganëve parashikohet të zhyten nën kufirin e varfërisë deri në mesin e vitit 2022.

Fatkeqësisht, historia e rëndë e Bibit nuk është e vetmja histori e një prindi të dëshpëruar afgan që shet fëmijën e tyre për të mbijetuar.

Në nëntor, një baba u detyrua të shiste vajzën e tij nëntëvjeçare si nuse fëmijë, në mënyrë që të mund të blinte ushqim për familjen e tij.

Parwana Malik iu shit Qorban, 55 vjeç, të cilin ajo e përshkroi si një “plak” për shkak të mjekrës së tij të bardhë dhe vetullave.

Ndërsa burri po e largonte, babai i Parvanës, Abdul Malik iu lut atij që të mos e lëndonte fëmijën e tij.Abdul shpërtheu në lot teksa i tha Korbanit: “Kjo është nusja jote. Ju lutemi kujdesuni për të. Ju jeni përgjegjës tani, ju lutem mos e rrahni,” sipas një raporti të CNN.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!