Home Flokët A e Nxit Hithra rritjen e Flokëve? Zbuloje sot

A e Nxit Hithra rritjen e Flokëve? Zbuloje sot

by admin

Hithra është përdorur në shekuj për cilësitë e jashtëzakonshme të detoksifikimit dhe përfitime të tjera. Por duhet ta dini se përdorimi i hithrës për rënien e flokëve është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të nxitur rritjen e flokëve, veçanërisht për ata që e përdorin që në fazat e para të rënies.

Si?

Përmbajtja e pasur e mineraleve në hithër është ajo që është përgjegjëse. Ka disa arsye se përse shkaktohet rënia e flokëve: mund të shkaktohet nga inflamacioni; radikalet e lira dhe nga sekretimi i DHT (do ta shpjegojmë më vonë). Përbërjet brenda bimës së hithrës merren drejtpërdrejt me këta faktorë shkaktarë.

Si do t’ju ndihmojë kjo bimë të rigjeneroni flokët tuaj.

Çfarë e shkakton humbjen e flokëve?

Ekzistojnë tre faktorë kryesorë që duhet të merren parasysh kur flasim për rënien e flokëve:

Inflamacioni

Radikalet e lira

Prodhimi i DHT

Inflamacion

Shkencëtarët tashmë kanë identifikuar inflamacionin e kokës si një faktor që çon në rënien e flokëve. Studimi i kryer nga Margo et al konfirmoi se inflamacioni i rëndë në lëkurën e kokës çon në një mekanizëm mbrojtës që shkatërron gjëndrat e flokëve. Inflamacioni i kokës mund të shkaktohet nga një numër faktorësh, të tilla si acarimi i një lloji (alergjitë), zakone të këqija dietike ose edhe reagimi autoimun, të tilla si ekzema.

Shkenca gjithashtu mbështet rolin e NF-kB në përgjigjet inflamatore. Kjo është një proteinë që shkakton shprehjen gjenetike të përgjigjes së qelizave inflamatore. Një tepricë e kësaj proteine ​​në trup mund të çojë në një shprehje të tillë, e cila mund të luajë një rol në rënien e flokëve.

Radikalet e lira

Një atom i qëndrueshëm është ai që konsiderohet të ketë një numër të barabartë elektronesh. Kjo është ajo që e mban ngarkesën të ekuilibruar. Por herë pas here, shfaqet një atom që i mungon një elektron. Ky është një radikal i lirë. Vrapon rreth trupit tuaj duke u përpjekur të marrë elektronet nga burime të shëndetshme. Kjo kthehet në një luftë të gjithanshme, ku qelizat e shëndetshme sulmohen nga qelizat që përmbajnë radikale të lira.

Shumë radikalë të lirë çojnë në një fenomen të quajtur stres oksidativ, hulumtimet tregojnë një lidhje midis këtij faktori dhe alopecisë.

DHT

DHT, aka dihidrotestosteroni, është një hormon që lirohet në trup si një nënprodukt i testosteronit. Ky hormon ndihmon në formimin e organeve gjenitale të mashkullit dhe ajo që u jep burrave karakteristikat e tyre “mashkullore” (të tilla si një zë i thellë, për shembull).

DHT kontribuon në rënien e flokëve për shkak të faktit se zvogëlon madhësinë e gjëndrës së flokëve. Është vërejtur se DHT luan një rol të madh në rritjen e flokëve dhe rënien e tyre. Shumica e burrave do të përjetojnë alopeci të modelit mashkullor me moshën për shkak të pranisë së testosteronit dhe metabolitit të tij, DHT.

Si lufton hithra inflamacionin, radikalet e lira dhe DHT?

Hithra është një anti-inflamator i fuqishëm sepse është i pasur me antioksidantë si flavonoide dhe polifenole.

Antioksidues.

Po, është një luftues kundër stresit oksidativ, për të cilin kemi folur më parë si prania e radikaleve të lira të tepërta. Mineralet në hithër i bëjnë radikalet e lira jo pretendente, në thelb. Numri që zvogëlohet i radikalëve të lirë duhet të çojë në më pak inflamacion, duke i dhënë gjëndrës së flokëve një shans të rritet më mirë.

Hithra është një përgjigje për çështjen e prodhimit të DHT. Por mos u shqetësoni – nuk e bën këtë duke penguar prodhimin e testosteronit. Siç e përmendëm, DHT është një nënprodukt ose metabolit i testosteronit. Një enzimë e quajtur 5-alfa-reduktaza (5-AR) është përgjegjëse për shndërrimin e testosteronit në DHT. Puna e hithrës është në frenimin e enzimës 5-AR, pra ndalimin e metabolizmit të testosteronit në DHT.

Tri mënyrat me të cilat mund të funksionojë hithra për t’ju ndihmuar të rigjeneroni flokët tuaj janë:

Duke qenë anti-oksidues, pra stabilizon radikalet e lira

Reduktimi i inflamacionit në lëkurën e kokës

Frenon prodhimin e DHT, një hormon që është faktor kryesor i rënies së flokëve

Për fat të mirë të gjitha çfarë përmendëm më lart mund të gjendet edhe në territorin tonë. Kjo bimë medicinale trajton më së miri problemin e humbjes së flokëve, në mënyrë shumë delikate e të shëndetshme.

Trajtimi bimor 

Mënyra më e mirë për të përfituar nga kjo bimë është aplikimi i tyre drejtpërdejtë në skalp e flokë.

Përzierjen medicinale të hithrës organike e gjeni në një produkt me emrin SOLIDUM

Ky spraj bimor është i dedikuar për të parandaluar humbjen e flokëve dhe stimuliumin e daljes së flokëve të reja.

Lufton infeksionet bakteriale të cilat mund të vijnë nga shkaqe të ndryshme e të dëmtojnë flokët tuaj.

Veçanërisht infeksionet e lëkurës të cilat shkatërrojnë skalpin dhe folikulat, duke shkaktuar zbokth dhe rënie të flokëve.

Kjo përzierje ndihmon në ushqimin me oksigjen të flokëve tuaj dhe në luftën kundër radikaleve të lira që shkaktojnë plakjen dhe dëmtimin e parakohëshëm.

Si ta përdorni?

Spraj aplikohet vetëm dy herë në javë, në flokë gjysëm të tharë pasi t’i keni larë si zakonisht.

SOLIDUM mund të përdoret nga të dyja gjinitë. Është produkt ekologjik, i testuar dhe aprovuar nga mjekët me përbërës të certifikuar nga Bashkimi Evropian.

Formula delikate e tij nuk shkakton asnjë efekt anësor dhe vepron në rritjen graduale e të shëndetshme të flokëve duke forcuar rrënjën dhe parandaluar rënien e vazhdueshme.

*Artikuj të tjerë që mund t’ju interesojnë:

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!