Home Mirëqenia 5 mënyra sesi ta bësh shtëpinë më të lehtë për tu pastruar.

5 mënyra sesi ta bësh shtëpinë më të lehtë për tu pastruar.

by E Ll

Në mënyrë totalisht natyrale dhe tipike, ne dizajnojmë dhe dekorojmë shtëpitë tona për t’iu përshtatur ndjenjës sonë të stilit. Por pastaj ato zgjedhje dekori diktojnë rutinat tona të pastrimit. Fshijmë raftet tona të hapura çdo javë dhe fshijmë çdo ditë tavolinën e qelqit ose mermerit.

Por, çfarë nëse procesi përmbyset? Po sikur t’i kishim projektuar shtëpitë tona për t’i bërë ato sa më të lehta për t’u pastruar? Nëse qëllimi yt është një shtëpi me mirëmbajtje të ulët që kërkon shumë pak kohë për t`u pastruar, këtu janë zgjedhjet e dekorit për të bërë.

Zgjidh mobiljet të ngritura

Kur blihen divane, komo, tavolina anësore dhe në fakt të gjitha llojet e mobiljeve, kërko për ato të ngritura në këmbë. Një opsion më i mirë por më i shtrenjtë janë dollapët që ngjiten drejtpërdrejt në mur dhe nuk prekin dyshemenë. Në këtë mënyrë, do jesh në gjendje të fshish me lehtësi ose të fshish nën to. Për një rutinë pastrimi pa duar, investo në një vakum robotik që mund të bëjë të gjithë pastrimin e papastërtive të vogla për ty.

Elementë të tjerë

Zgjidh bojën e duhur

Nëse ke kafshë shtëpiake ose fëmijë të vegjël rrëmujaxhi të cilët ka të ngjarë të lënë njolla, gjurmë gishtash të njollosur dhe shenja me stilolaps ose shkumësa në mure, duhet të shmangësh bojën mat.  . Në vend të kësaj, zgjidh një shtresë boje më të lëmuar dhe më të ndritshme që do të duket mirë. Në këto sipërfaqe me disi shkëlqim, njollat dhe papastërtia mund të fshihen më lehtë.

Zgjidh një divan të qëndrueshëm

Kur je duke kërkuar për një divan që pastrohet lehtë, materiali i tapicerisë bën të gjithë ndryshimin. Për shembull; lëkura është e lehtë për t`u mbajtur vetëm sigurohu që të pastrosh derdhjet menjëherë dhe ta pastrosh thellësisht të paktën një herë në vit.

Nëse preferoni divanet me copë, kërko për ato me mikrofibër rezistente ndaj njollave. Përndryshe zgjidh një divan që mund t`i hedhësh sipër mbulesë. Kështu thjesht e hedh në lavatriçe sa herë që ka nevojë për pastrim dhe freskim. Mbaj në konsideratë se ngjyrat e errëta do të fshehin njollat ​​më mirë, por mund të mos jetë opsioni më i mirë nëse ke një kafshë shtëpiake me lesh të bardhë.

Kujdes raftin e hapur

Në Instagram,raftet elegantë dhe të stilit të hapur duken për t’u patur zili por në realitet, ato kërkojnë vetëm pluhur. Për një rutinë më të shpejtë të pastrimit, zgjidh dollapët me xham të përparmë në mënyrë që t`i shohësh sendet e preferuara që rrinë në raft dhe t`i mbash larg pluhurit.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!