Home Lëkura 5 këshilla si duhet të kujdesemi për lëkurën e yndyrshme

5 këshilla si duhet të kujdesemi për lëkurën e yndyrshme

by admin

Kujdesi për lëkurën ndryshon sipas llojit dhe përpara se të investoni në produkte duhet të dini çfarë lloj lëkure keni. Besohet se lëkura e yndyrshme ëshë më e vështira , pasi kërkon kujdes sepcifik dhe një sërë produktesh që tipet e tjera të lëkurës nuk i kërkojnë. Për të gjitha vajzat që kanë këtë lloj lëkure, pra faqet e thata, ballin hundën dhe mjekrën me yndyrë duhet të ndjekin 5 këshillat e mëposhtme:

1. Përdorni një sapun/ pastrues delikat
Kujdesuni që të përdorni produkte që nuk zhveshin barrierat e lëkurës dhe që pH i lëkurës tuaj është në vlera optimale dhe nuk do t’ju yndyroset së tepërmi gjatë ditës.


2. Bëni scrub rregullisht
Lëkura me vaj ka tendencën për të patur më shumë qeliza të vdekura se llojet e tjera të lëkurës, ndaj ju duhet të siguroheni t’i eleminoni këto shtresa sa më shpesh të jetë e mundur.
Scrubi do të ndihmojë gjithashtu për të hequr çdo bulëz vaji sipërfaqësor përgjegjës për atë shkëlqimin aspak të dëshiruar.


3. Blini produktet të cilat janë specifikisht për llojin e lëkurës tuaj.

4. Qëndroni larg nga çdo gjë që thotë ” luminous” në etiketë. Në vend të kësaj kërkoni për fjalë kyçe të tilla si ” oil-free”, “mat” ose ” translucent”

5. Përdorni Primer Para dhe Fiksues Makeup

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!