Home Këshilla 5 Arsyet pse duhet të vendosni krem dielli çdo ditë!

5 Arsyet pse duhet të vendosni krem dielli çdo ditë!

by admin

Këtu janë pesë arsyet kryesore pse sugjerohet të aplikoni krem dielli në përditshmërinë tuaj:

1. Kremi kundër diellit ndihmon në parandalimin e kancerit të lëkurës. Rrezatimi UV është faktori kryesor i rrezikut që shkakton këto kancere të lëkurës. Mbrojtja e vazhdueshme nga rrezet UV të diellit ndihmon në uljen e rrezikut tuaj, prandaj është kritike të aplikoni kremë dielli çdo ditë.

2. Kremi kundër diellit parandalon plakjen e parakohshme. Fajtorët e procesit të plakjes ndahen në dy kategori: plakja e brendshme (e ndikuar nga gjenetika) dhe plakja e jashtme (e shkaktuar nga ekspozimi kronik ndaj rrezatimit të diellit, ndotjes, kimikateve dhe faktorëve të tjerë mjedisorë). Rrezatimi UV shkakton dëmtimin e parakohshme të kolagjenit dhe elastinës në lëkurë, duke rezultuar në vija të holla dhe rrudha. Ai gjithashtu dëmton qelizat që prodhojnë pigmente të quajtura melanocite, duke rezultuar në prodhimin e tepërt të melaninës duke shkaktuar hiperpigmentim. Rrezatimi ultraviolet i diellit është përgjegjës për rreth 90% të shenjave të dukshme të plakjes. Përdorimi i rregullt i kremit kundër diellit ju lejon të shijoni lëkurë të butë, me pamje rinore për vite më gjatë.

3. Kremi kundër diellit zvogëlon rrezikun e hiperpigmentimit. Hiperpigmentimi është kur lëkura juaj errësohet në pjesë të ndryshme për shkak të ndryshimeve në prodhimin e melaninës, e cila i jep lëkurës ngjyrën e saj.

4. Kremi kundër diellit parandalon inflamacionin e lëkurës. Rrezatimi UV dëmton ADN-në e qelizave mbrojtëse të imunitetit, duke çuar në inflamacion dhe dëmtime të radikalëve të lirë në lëkurë dhe brenda trupit. Supresioni imunitar zvogëlon aftësinë e trupit tonë që këto qeliza të na mbrojnë nga kanceret e lëkurës dhe sëmundje të tjera. Sistemi imunitar luan një rol jetësor në ruajtjen e shëndetit të të gjitha indeve të trupit, kështu që lëkura e shëndetshme është jetike për shëndetin e përgjithshëm.

5. Kremi kundër diellit ndihmon lëkurat sensitive. Kremrat kundër diellit janë veçanërisht të nevojshëm për të parandaluar acarimin diellor tek lëkurat që janë sensitive, të tilla si lupus dhe rosacea, ku ekspozimi ndaj rrezeve UV mund të çojë në skuqje dhe djegie në lëkurë dhe ashpërsinë e përgjithshme të këtyre kushteve.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!