Home News 4 luanë në kopshtin zoologjik të Singaporit rezultojnë me Covid.

4 luanë në kopshtin zoologjik të Singaporit rezultojnë me Covid.

by E Ll

Katër luanë aziatikë në një kopsht zoologjik të Singaporit kanë rezultuar pozitivë për COVID-19 pasi ranë në kontakt me stafin e infektuar, sipas një raporti të lajmeve. “Të gjithë luanët mbeten të zgjuar, vigjilentë dhe hanë mirë,” citoi raporti i Channel News Asia, Dr Sonja Luz, nënkryetare e ruajtjes, kërkimit dhe veterinarisë në Mandai Wildlife Group.

Ndërkohë, vendi raportoi gjithashtu 3,397 raste të reja me COVID-19, përfshirë 169 nga konviktet për punëtorët migrantë. Me këtë, numri i përgjithshëm i rasteve në vend është rritur në 2,24,200. Ministria e Shëndetësisë raportoi 12 vdekje për shkak të komplikimeve të lidhura me koronavirusin që e çuan numrin e vdekjeve në 523.

Sipas raportit të CNA, katër luanët aziatikë rezultuan pozitivë në Safarin e Natës, një atraksion popullor turistik. Luanët kishin shfaqur simptoma të buta, duke përfshirë kollën, teshtitjen dhe letargjinë të shtunën.

“Kjo ishte pas ekspozimit ndaj stafit nga Mandai Wildlife Group i cili rezultoi pozitiv për COVID-19,” citoi raporti të thoshte Shërbimi i Kafshëve dhe Veterinarisë (AVS).

AVS ka kërkuar nga Mandai Wildlife Group të izolojë të nëntë luanët aziatikë dhe pesë luanët afrikanë në strofullat e tyre përkatëse.

AVS përdori teste PCR për të diagnostikuar katër luanët aziatikë.

Një luan afrikan në kopshtin zoologjik të Singaporit gjithashtu shfaqi simptoma të hënën dhe po i nënshtrohet testimit.

Grupi Mandai Wildlife tha se tre roje nga seksioni Night Safari Carnivore kanë rezultuar pozitivë për COVID-19.

Dy portierë fillimisht kishin “rezultuar pozitivë ndërsa ishin jashtë detyrës”, citoi CNA të thoshte Mandai Wildlife Group.

Testet u kryen mbi anëtarët e ekipit që kishin qenë në kontakt me dy portierët. Një punonjës i tretë, i cili ishte asimptomatik, më pas doli pozitiv në punë dhe u largua nga detyra.

“Ata morën (një) testin konfirmues pozitiv PCR më 8 nëntor,” tha operatori i kopshtit zoologjik.

Në një deklaratë të veçantë, Grupi Mandai Wildlife tha se ekspozita e luanëve aziatikë përgjatë rrugës së tramvajit në Safari të Natës është mbyllur që nga e diela pasi katër luanët shfaqën simptoma të frymëmarrjes.

“Ka pasur prova që kafshët, në përgjithësi, nuk sëmuren rëndë nga virusi.

“Ne presim që luanët të shërohen plotësisht me një trajtim të vogël mbështetës. Megjithatë, mund të përshkruhen anti-inflamatorë dhe antibiotikë nëse nevojitet trajtim i mëtejshëm,” tha Dr Luz nga Mandai Wildlife Group.

Nga 3,397 raste të reja të raportuara në vend, gjashtë ishin persona të ardhur nga jashtë, tha Ministria e Shëndetësisë.

Gjashtëdhjetë e tetë pacientë janë të paqëndrueshëm dhe po monitorohen nga afër në njësitë e kujdesit intensiv (ICU), ndërsa 72 janë të sëmurë rëndë dhe të intubuar.

Një total prej 1,700 rastesh janë shtruar në spitale, me 300 pacientë që kanë nevojë për plotësim të oksigjenit në repartet e përgjithshme, raportoi CNA.

Disa të burgosur dhe staf i institucionit A1 të Kompleksit të Burgut Changi ishin midis atyre që rezultuan pozitivë me COVID-19 të martën, sipas Shërbimit të Burgjeve të Singaporit (SPS).

Njësitë e banimit të prekura janë mbyllur për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të virusit, citoi The Straits Times të thoshte SPS.

Kjo pason konfirmimin më herët të martën se trafikanti malajzian i drogës Nagaenthran K Dharmalingam, i cili po përballet me ekzekutimin, kishte rezultuar pozitiv me COVID-19. Ai është i vendosur në Institucionin A1.

SPS tha se malajziani me origjinë indiane, i cili zgjodhi të mos vaksinohej, kishte kontakt të përkohshëm me dy punonjës që kishin rezultuar pozitivë.

Nagaenthran është “mirë dhe asimptomatik” dhe nuk raportoi ndonjë sëmundje përpara seancës së tij gjyqësore, tha SPS në një deklaratë të martën vonë në mbrëmje.

Si pjesë e masave të menaxhimit të sigurt, tha SPS, stafi dhe partnerët që hyjnë në ambientet e burgut duhet t’i nënshtrohen testeve të shpejta të antigjenit (ART) dy herë në javë, ndërsa personeli i jashtëm që hyn në burgje në baza ad-hoc kërkohet t’i nënshtrohet një ART para çdo hyrjeje në burg. burgjet.

Që nga e diela, 97 përqind e të burgosurve të kualifikuar kishin marrë të paktën një dozë të vaksinës COVID-19 dhe 90 përqind kishin përfunduar të dyja dozat, tha ai.

Ai shtoi se 99.5 për qind e personelit i kanë marrë të dyja dozat.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!