Home Flokët 3 mënyra si të përmirësosh shëndetin e flokëve

3 mënyra si të përmirësosh shëndetin e flokëve

by E Ll

Kujdesi për flokët është i rëndësishëm, jo vetëm për pamjen por edhe për higjenën e përgjithshme. Të keni flokë të shëndetshëm bën që ju dukeni sa më mirë. Pamja e flokëve është e rëndësishme për shumë njerëz dhe ka një ndikim të rëndësishëm në vetëvlerësimin vetjak. Kjo theksohet në një sondazh ku thuhet se 88% e grave mendojnë se flokët i lidhin me vetëbesimin e tyre.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbahet mend se gjendja e flokëve dhe lëkurës mund të jetë një tregues i mirë i gjendjes së trupit, kështu që është e rëndësishme të kujdesesh për të.

1. Konsumo proteina

Proteina është thelbësore për rritjen e flokëve, kështu që konsumimi i mjaftueshëm i proteinave mund të sigurojë që trupi të ketë blloqet e nevojshme ndërtimore për krijimin e flokëve e rinj. Burimet e plota të proteinave si mishi dhe peshku janë më të mirat për rritjen e flokëve. Gjithashtu mishi përmban hekur, i cili është një aspekt tjetër thelbësor i rritjes së duhur të flokëve.

Ushqimet si mishi, peshku, vezët dhe veçanërisht supat me lëng kockash janë të shkëlqyera për rritjen e flokëve. Këto ushqime përmbajnë gjithashtu yndyrna të nevojshme që ndihmojnë në promovimin e hormoneve të shëndetshme dhe flokëve të shëndetshëm!

2. Balanco hormonet

Kur bëhet fjalë për shëndetin, hormonet dhe bakteret kanë një efekt shumë më të madh sesa mendojnë shumë njerëz. Në fakt, këta dy faktorë mund të dëmtojnë shëndetin edhe nëse gjithçka tjetër (si dieta, marrja e suplementeve, etj) është e optimizuar. Anasjelltas, rregullimi i hormoneve dhe baktereve mund të bëjë shumë për të rritur mirëqenien e shëndetit, edhe nëse jo të gjithë faktorët e tjerë janë në gjendje optimale. Në fakt, ka edhe studime në lidhje me përdorimin e kombinimeve të ndryshme hormonale për të shëruar traumat e trurit.

Hormonet janë shpesh një shkak kryesor i humbjes së flokëve ose rritjes së dobët të flokëve. Për fat të keq, çekuilibri i hormoneve mund të vijë nga shumë arsye. Një rast është rënia e flokëve gjatë ose pas shtatëzanisë. Sigurisht, disa hapa mund të ndërmerren për të përmirësuar flokët dhe për të balancuar hormonet.

Stresi dhe mungesa e gjumit janë dy kontribuesit kryesorë në çekuilibrin e hormoneve.

3. Përdor produktet e duhura

Edhe pse shkaqet kryesore të cilësisë së dobët të flokut ose rritjes shumë të ngadaltë të flokëve janë të brendshme, trajtimet e jashtme mund të ndihmojnë shumë në përmirësimin e flokëve ekzistues dhe parandalimin e prishjes/dëmtimit të tyre.

Pas një periudhe të gjatë kërkimi dhe krijimi, më në fund produkti ideal për problemet në lidhje me flokët është i disponueshëm. SOLIDUM mbron dhe promovon rritjen e flokëve me anë të përbërësve 100% organik. Ai lufton kundër infeksioneve bakteriale që bëhen aktive nga lëkura në skalp dhe shkaktojnë dëmtim të folikulës. Kështu përbërësit (hithra, bima e bishtit të kalit, menteja) targetojnë murin qelizor dhe luftojnë rënien e flokëve në mënyrë natyrale.

SOLIDUM nxit rritjen e flokëve,  u jep flokëve volum, shkëlqim, i hidraton, i ushqen dhe ndihmon në rigjenerimin e tyre.

Të gjitha pengesat që flokët e tu mund të hasin, SOLIDUM i kapërcen duke dhënë rezultate të shkëlqyera gjatë dhe pas përdorimit.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!