Home Mirëqenia 3 doza vaksine për personat mbi 50 vjeç. Këtë e rekomandon …

3 doza vaksine për personat mbi 50 vjeç. Këtë e rekomandon …

by E Ll

Zëvendës-zyrtari kryesor mjekësor i Anglisë, profesori Jonathan Van-Tam tha pas vendimit të JCVI (Komiteti i Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin), tha se ai pret që dozat të ofrohen “brenda ditëve” dhe do të zhvillohen në qendrat masive të vaksinimit.

Londër: Paneli këshillimor ekspert i Britanisë rekomandoi të martën se një dozë e tretë përforcuese e një vaksine COVID-19 do të ishte e dobishme për njerëzit mbi moshën 50 vjeç dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor të vijës së parë për të rritur mbrojtjen e tyre kundër virusit vdekjeprurës gjatë muajve të dimrit.

Rekomandimi i Komitetit të Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI) vëren se gjashtë muaj pas një doze të dytë vaksine COVID është koha optimale për të rritur imunitetin me një dozë tjetër, me vaksinat Pfizer/BioNTech ose Moderna ndër ato ideale për përdorim si dozë e tretë.

“Marrja e një doze shumë herët mund të nënkuptojë se personat nuk kanë nevojë për të pasi kanë ende një nivel të lartë mbrojtjeje, dhe siç e kemi parë me hendekun midis dozës së parë dhe të dytë, nuk dëshironi ta merrni  shumë herët, “Profesori Kryetar i JCVI Wei Shen Lim u tha gazetarëve në një konferencë të martën.

Ai gjithashtu tregoi se një përforcues i përsëritur çdo gjashtë muaj mund të mos jetë i nevojshëm, por është shumë herët për të qenë i sigurt për këtë.

Van-Tam paralajmëroi për një dimër “të trazuar” përpara pavarësisht se vaksinat ishin “jashtëzakonisht të suksesshme” dhe deri më tani kishin parandaluar rreth 24 milion raste të COVID-19 dhe 112,000 vdekje.

“Por ne gjithashtu e dimë se kjo pandemi është ende aktive. Nuk e kemi kaluar pandeminë,  jemi akoma në fazë aktive,” tha ai.

“Ne e dimë se ky dimër mund të jetë i zorshëm dhe e dimë se viruset e tjera të frymëmarrjes si gripi dhe RSV ka shumë të ngjarë të kthehen,” shtoi ai.

Mbledhja e Komitetit të Përbashkët për Vaksinimin dhe Imunizimin (JCVI) vjen para një deklarate të qeverisë që parashtron strategjinë e saj dimërore për trajtimin e COVID-19 pa pasur nevojë të përdorë bllokime të mëtejshme.

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!