Home Kuriozitet 2 miliardë dollarë. Cila kompani po shpenzon kaq shumë për zyrat e reja?

2 miliardë dollarë. Cila kompani po shpenzon kaq shumë për zyrat e reja?

by E Ll

Të martën Google njoftoi planet për të blerë një ndërtesë zyre në qytetin e Nju Jorkut për 2.1 miliardë dollarë, duke konfirmuar zhvendosjen në qytetin më të madh të Amerikës pavarësisht trendit të pandemisë së punës në distancë.

Sipas Real Capital Analytics, cituar nga Wall Street Journal, kjo është blerja më e madhe e pasurive të patundshme në Shtetet e Bashkuara për një ndërtesë zyre që nga fillimi i përhapjes globale të Covid-19.

Google aktualisht merr me qira ndërtesa në Manhattan, të cilat janë të vendosura në vendin e një ish -terminali hekurudhor në zonën Hudson Square.

Gjiganti i Silicon Valley parashikon një kampus me një sipërfaqe totale prej 160,000 metra katrorë deri në mesin e vitit 2023. Kjo hapësirë do të shërbejë si selia e tij në Nju Jork për shitjet dhe partneritetet.

Vendndodhja përfundimtare do të shtrihet në tre ndërtesa midis Hudson Street dhe Washington Street. Ndërtimi i dy prej tyre tashmë ka përfunduar.

Kompania, selia e së cilës është në Mountain View, Kaliforni, ka bërë edhe blerje të tjera që shënojnë miliarda dollarë përgjatë New York City.  

Related Articles

Leave a Comment

error: Content is protected !!